Три серіали, після перегляду яких ви станете кращим педагогом ніж є сьогодні.


Хороший педагог – голодний педагог, це я не в прямому сенсі. Звісно педагог має бути ситим, добре одягненим, але він також має бути голодним в плані тяги до всього нового, пошуку нових рішень та шляхів. Тому пропоную спробувати їх знайти в наступних серіалах, поєднавши відпочинок з професійною діяльністю та потребую цікавих думок.




Клініка Нікерборкер «The Nick»
Атмосферний серіал про становлення медицини в Нью-Йорку початку 20 століття, відкриває очі на її можливості сьогодні, прості речі, про які ми добре знаємо і сприймаємо за належне. А ще 100 років тому вони були фантастикою і без них гинули люди.
Медицина, медичні винаходи, фармакологія, політика, гендерна та расова дискримінація, бізнес, перші електромобілі, сумніви в доцільності виготовлення бензину та побудови метрополітену, вплив релігії тоді і паралелі з сьогоденням. А головний герой, — такий собі Доктор Хаус початку минулого століття.
Цей серіал, дозволить бачити по іншому людей з вашого оточення, що пропонують зробити щось інакше. Серіал, який надихне вас бачити в учнях та студентах інноваторів та допомогти їм творити, хоча в більшості випадків, головне, — просто їм не заважати.



Безумці «Mad Men»
Ще один атмосферний та багатовимірний серіал, про рекламників 60-х років в США. Якщо освітянська спільнота говорить про неодмінну комерціалізацію освіти, про іміджевий капітал педагога, вищих навчальних закладів, шкіл, садків та й взагалі всіх закладів освіти, неодмінна компетенція, яку треба опановувати, це вміння «продати» себе і свою діяльність. Отож серіал «Безумці» дозволить подивитись на речі не стандартно, інноваційно, практично все, що зазначалось та перераховувалось для «Клініки Нікерборгер» стосується і «Безумців». Тільки з однією поправкою, — на плечі героїв цього серіалу лягало завдання не винайти та придумати, а продати та популяризувати всі ці винаходи і товари.



Картковий будинок «House of Cards»
Серіал про закулісні політичні ігри у Сполучених Штатах Америки. Про нього вже багато хто писав, та й ви вже багато, що чули. Але спробуємо подивитись з позиції: яку ж користь він може дати педагогу. Перш за все він має навчити нас бачити, як виходити з складних, здавалось би безкомпромісних ситуацій, мислити нестандартно, стратегічно, будувати стосунки, лобіювати власні інтереси, та головне, не опускати руки після невдач. Саме цей серіал в повній мірі візуалізує, деталізує, (називайте це, як заманеться) відомий вислів Ліни Костенко – «А кожний фініш, це по суті старт».

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Тьютори, Едвайсери, Коучі, Фасилітатори, Ментори, Наставники розбираємось хто це

Як отримати залік або допуск до іспиту, якщо ви ні разу не відвідували пари та не здавали жодних робіт

Завдання які можна використовувати для роботи зі студентами педагогічних спеціальностей.